Sinisen repun kirous


Ensimmäisen blogikirjoitukseni otsikko on tarkoituksella sama kuin sivuston nimi, ja kun kuitenkin heti kysytään, mitä tuo ”sinisen repun kirous” tarkoittaa, niin minäpä kerron. Aikoinaan isäni oli kova metsästämään ja kalastamaan, ja hänellä oli tuo kuvassakin näkyvä sininen, metallirankainen reppu kutakuinkin aina mukana eräreissuillansa. Monesti isäni suunnitteli pitkäänkin vaikkapa kalalle lähtöä ja saattoi tuumailla asiaa viikon, puolitoista, ennen kuin alkoi tekemään lähtöä. Jos tämä viikko tai puolitoista olikin poutasäätä ja aurinkoa, annas olla, kun isäni nosti repun esiin saunan kuistille, alkoivat sadepilvet kerääntyä taivaalle. Ja useammin kuin kerran – eli käytännössä aina – juuri kala- tai metsäreissulle lähtöpäivän aamuna alkoi tulla vettä kuin sitä kuuluisaa aisaa. Vielä tähän päivään saakka on jäänyt mysteeriksi ennen kaikkea se, miten sää sattui ”yllättäen” muuttumaan, mutta myös se, miten sitä aisaa oikein tulee ja mitä tuolla aisalla tässä kontekstissa tarkoitetaan. Olisiko joku hevosmiesten juttu vai meneekö jopa K-18-osastolle…

Siitä siis ”sinisen repun kirous” juontaa juurensa. Toki repulla ei ollut mitään tekemistä sään huononemisen kanssa, vaan luulisin, että vatulointiin meni vain niin pitkään, että väkisinkin säätyyppi ehti siinä ajassa muuttua.

Isästä on jo aika jättänyt, mutta reppu on vielä olemassa. Tosin kirous lienee haihtunut.

Advertisement

Julkaissut Mikko Aslak Lemmetti

Tyhjään päähän mahtuu paljon ajatuksia, joista joitakin laittelen ylös tänne blogiin. Muun muassa sivutoiminen Metsäkylpy Suomi -yrittäjä, eräopas, joskus aiemmin aktiivinenkin Retkipaikka.fi-blogisti, ja nyttemmin sisällöntuottaja. Having an empty head with some occasional thoughts which I will spill here once in a while. An avocational Forest Bathing Finland entrepreneur, and a wilderness guide among other things. Day job as a content creator. Writing my silly stories here mainly in Finnish, but also in English sometimes.

Vastaa

Please log in using one of these methods to post your comment:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggaajaa tykkää tästä: