Rasvamakaroni, läskimakaroni tai makaroni-porsaanlihapaistos


Nytpä tärähtää sekaan ruoka-aiheinen juttu. Edellisessä tarinassa nimittäin mainitsin ns. rasvamakaronista, jota joku muukin on sattunut ehkä valmistamaan ja jopa pystynyt syömäänkin. Nimestään huolimatta ruoka ei ole ollenkaan pöllömpi, ja sen valmistaa suhteellisen nopeasti myös eräolosuhteissa induktioliedestä puhumattakaan. Enkä kyllä siitä puhukaan.

Sillä samalla reissulla, jolla pohjoisen tuulissa ja pakkasissa karaistuneet poromiehet saivat kuulla kunniansa, tehtiin siis myös varsin hyvää ruokaa. Tässäpä ruokaohje:

  • 400-500 g sarvimakaronia, tummaa tai vaaleaa, ei niin kauhiast väliä
  • 2 kohtalaisen kokoista sipulia
  • n. 400 g porsaanlihasuikaleita tai jos halutaan veret seisauttava versio, voi olla myös rasvaisempaa possunkylkeä
  • jauhettua mustapippuria ja suolaa

Pilko sipulit pienehköiksi suikaleiksi. Ruskista ne kuumalla pannulla öljyssä porsaanlihasuikaleiden kanssa. Lihan täytyy ruskistua todella reilusti, eli paistamisessa ei kannata hötkyillä. Mitä enemmän lihaa ruskistaa, sen parempi. Keitä samaan aikaan makaronit runsaassa vedessä ohjeen mukaan kypsiksi (vajaat 10 minuuttia) ja valuta niistä sen jälkeen vesi. Kun sipulit ja liha ovat ruskistuneet riittävästi (kokemus opettaa), sekoita ne makaronien kanssa vaikka samassa kattilassa, jossa keitit makaronit, rykäise sekaan maun mukaan mustapippuria ja halutessasi suolaa, tai lisää suola vasta syöntivaiheessa, niin ei tule vahingossa liian tujakkaa muiden ruokailijoiden makuun.

Sen jälkeen ei paljon muuta kuin lautaset jonoon ja syömään!

Mökkimini on monipuolinen työkalu, jos jäinen lihapala ei tottele puukkoa, se tottelee moottorisahaa.
Mökkimini on monipuolinen työkalu, jos jäinen lihapala ei tottele puukkoa, se tottelee moottorisahaa.
Advertisement

Julkaissut Mikko Aslak Lemmetti

Tyhjään päähän mahtuu paljon ajatuksia, joista joitakin laittelen ylös tänne blogiin. Muun muassa sivutoiminen Metsäkylpy Suomi -yrittäjä, eräopas, joskus aiemmin aktiivinenkin Retkipaikka.fi-blogisti, ja nyttemmin sisällöntuottaja. Having an empty head with some occasional thoughts which I will spill here once in a while. An avocational Forest Bathing Finland entrepreneur, and a wilderness guide among other things. Day job as a content creator. Writing my silly stories here mainly in Finnish, but also in English sometimes.

Vastaa

Please log in using one of these methods to post your comment:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggaajaa tykkää tästä: