Marjakansi on kätevä apuväline marjanpoimijoille


Vaikka ollaan vielä kaukana marjasesongista, esittelen niin sanotun marjakannen nyt vielä täälläkin, vaikka se ei ole mitään kansainvälistä eikä edes kylällistä suosiota saanut. Jospa sen tekemisestä ja kokeilemisesta joku muukin kiinnostuisi kuin meikäläinen.

Kun muutaman kerran vähäisillä marjareissuillani olen onnistunut potkaisemaan marjaämpärin kumoon ja ärräpäiden säestyksellä yrittänyt vaivalla poimitut marjat saada ämpäriin takaisin, mieleen juolahti ajatus ratkaisusta, jonka avulla ainakin suurin osa marjoista säilyy ämpärissä, vaikka se mättäällä kaatuisikin.

DSC02976

Marjakannen teko onnistuu helposti ja nopeasti, eivätkä tarvikkeetkaan maksa paljon. Siihen tarvitaan tavallinen muoviämpäri, ämpärin kansi ja muovisuppilo (esim. Orthex) sekä putkilo mieluiten valkoista saniteettisilikonia (esim. Kiilto). Tietysti myös silikonipistooli ja mattopuukko tarvitaan. Ja ehkä varulta paketti laastaria…

Muovisuppilosta katkaistaan ohut kärkikappale ja muutama sentti varsinaista suppilo-osaa. Muoviämpärin kanteen leikataan mattopuukolla suppilon suuta hieman pienempi reikä. Kannessa on suurin piirtein oikean kokoinen sisäympyrä jo muutenkin, joten yleensä riittää, että leikkaa sen reunoista.

DSC02973

Sen jälkeen työnnetään suppilo läpi reiästä ja liimataan/tiivistetään liitoskohta silikonilla, jonka annetaan kuivua ohjeen mukaan. Tämän jälkeen kannen pitäisi olla valmis, ja sitä voidaan pitää marjoja poimittaessa koko ajan ämpärin päällä.

Eli tarkoitus kaikella tällä olisi se, että ensinnäkään ämpärin kantta ei tarvitse irrotella ja kiinnitellä koko ajan, eivätkä marjat tosiaan leviä pitkin metsiä, jos ämpäri kaatuisikin. Ainakin suurin osa jää ämpäriin, vaikka muutama pienestä reiästä pääsisikin karkuun.

DSC02972

Voipihan olla, että tämä on vain meikäläisen pienessä päässä toimiva keksintö, mutta siitäpä viis ja puoli. Mieluummin minä tämmöisen itse väsätyn systeemin kanssa pelaan kuin jonkun teeveeshopista ostetun aromipesän. Ainakin aika kului mukavasti tätä tehdessä, ja onpa sitä jo monella marjareissulla mukana pidetty.

Kuvien ja tuotekonseptin oikeudet / Photo and Product Concept Rights by
Mikko Lemmetti

Advertisement

Julkaissut Mikko Aslak Lemmetti

Tyhjään päähän mahtuu paljon ajatuksia, joista joitakin laittelen ylös tänne blogiin. Having an empty head with some occasional thoughts which I will spill here once in a while.

Vastaa

Please log in using one of these methods to post your comment:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggaajaa tykkää tästä: