Vanhasta suksesta näppärä autoilijan apuväline


Olen tuskaillut itsekin monena talvena auton lokasuojiin kertyvän lumen ja jään takia. Lokarin sisään tai vanteisiin kinttaantuva lumi on ensiksikin turhaa lisäpainoa ja toisekseen se voi estää jopa etupyöriä kääntymästä ja haitata iskunvaimentimien ja jousien toimintaa. Lisäksi ajossa irtoilevat jääkokkareet voivat lennellä mihin sattuu, joten kai ne poiskin olisi jollakin konstilla saatava.

Sen vuoksi päätin kerran tehdä yksinkertaisen ja kestävän työkalun lumien ja jään poistoon lokasuojista ja vanteista. Nurkissa pyöri tuolloin vielä pari vanhoja lasikuitusuksia, joilla en ollut hiihtänyt sitten kouluvuosien. Pistin toisen suksen kiinni ruuvipenkkiin ja sahasin suksen kärjestä katsoen noin kyynärvarren mittaisen pätkän irti.

"Minä luotan Järvisen suksiin - luota sinäkin!"
”Minä luotan Järvisen suksiin – luota sinäkin!”

Eipä siinä sitten muita valmistustoimenpiteitä tarvittukaan, vaan suksenpätkällä saatoin nopeasti ja helposti kaapia lokasuojan sisältä kökkäreet pois. Suksenkärjen kaarevuuskin oli juuri sopiva, eikä lasikuitu vaurioita mitään auton osia eikä irrota mahdollisia kotelomassauksiakaan.

"Mahtuu ahtaisiinkin hammasväleihin."

IMG_0151
Työkalu on kevyt, kestävä ja helppo kuljettaa mukana.

Lokasuojien puhdistamisen lisäksi työkalulla voi puhdistaa lumen ja jään myös vanteista, sillä suksen kärki mahtuu pieniinkin väleihin. Varsinkin nykyautojen leveissä vanteissa lumen ja jään kertyminen vaikuttaa ajettavuuteen, koska pyörään syntyy epätasapaino, jolloin se alkaa ravistaa.

"Muista puhdistaa myös hammasvälit."
”Muista puhdistaa myös hammasvälit.”

Jälleen kerran säästyi selvää rahaa, kun ei tarvinnut lähteä ostamaan kaupallisilta markkinoilta tarkoitukseen räätälöityä välinettä. Muutenkaan vanhat sukset eivät olisi kelvanneet muuhun käyttöön. Aina, kun on ollut luminen talvi, tällä työkalulla on ollut paikkansa olennaisten autotarvikkeiden joukossa.

Kuvien ja tuotekonseptin oikeudet / Photo and Product Concept Rights by
Mikko Lemmetti

Advertisement

Julkaissut Mikko Aslak Lemmetti

Tyhjään päähän mahtuu paljon ajatuksia, joista joitakin laittelen ylös tänne blogiin. Having an empty head with some occasional thoughts which I will spill here once in a while.

Vastaa

Please log in using one of these methods to post your comment:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggaajaa tykkää tästä: