Vierailulla Savon suurimmassa eräkaupassa Onegearissa


Tervon Lohimaassa järjestettiin loppukesästä messut, joilla tutustuin sattumalta Savon suurimman eräkaupan Onegearin toimitusjohtajaan Juha Tissariin. Siinä sitten jutellessamme ehdotin, että jos jossakin vaiheessa voisin tulla vierailulle Onegearin Pielavedellä sijaitsevaan kivijalkaliikkeeseen. Itse asiassa tarkoitus oli saada eräopasopiskelijaporukastamme väkeä myös mukaan, mutta erilaisten esteellisyyksien johdosta delegaatiomme kutistui yhteen henkilöön.

Vaan eipä siinä mitään, ajomatka Konnevedeltä Pielavedelle oli pelkkää juhlaa; vaikka matka olikin aika pitkä ja navitaattorin laskelmoimat tiet mutkaisia ja lumisia, sää oli marraskuun sääksi aivan loistava ja maisemat sen mukaisia.

Mm. Karttulan kohdilla kaunista.
Mm. Karttulan kohdilla kaunista.

Onegearin kivijalkaliike oli vastikään muuttanut aiemmista tiloistaan Puistotien toiselle puolelle S-Marketin alakertaan, jossa oli neliöitä lähemmäs 600 verrattuna aiempaan reiluun pariin sataan.

Onegear löytyy nyt osoitteesta Puistotie 19.
Onegear löytyy nyt osoitteesta Puistotie 19.

Liike oli periaatteessa jo auki, mutta vielä vierailupäivänä vasta osa artikkeleista oli hyllyissä. Virallisesti liike avataan myöhemmin. Juha Tissari olikin täydessä työn touhussa kokoamassa tuotehyllyjä, mutta hänellä oli kuitenkin aikaa esitellä Onegearin tiloja ja tuotteita.

onegear-3537
Vaatepuolen hyllyt ja rekit alkoivat olla hyvällä mallilla.

Vaatepuolella hyllyissä ja rekeissä oli jo mukavasti tuotteita esillä, ja valikoimasta löytyivät mm. Patagonia, Sasta, Orvis, Härkilä, Chevalier ja monet muut. Ilahduttavaa oli huomata, että vaatteiden väreissä on mahtavasti valinnanvaraa ja että myös perheen pienimmille (ja todella pienille) löytyy tuotteita.

Väreissä löytyy, ja myös pikkuiset on otettu huomioon.
Väreissä löytyy, ja myös pikkuiset on otettu huomioon.

Vaikkapa Patagonian värikkäät toppahaalarit ovat piristävä näky, ja on merkillä aikuistenkin valikoimassa monen väristä paitaa, takkia ja muuta kampetta.

onegear-3536
Kuoritakit ovat kevyitä ja suojaavat tuulelta ja kosteudelta, ja niiden alle voi pukea vaikka lämpimän fleecen.

Erilaiset flanellipaidat näyttävät olevan edelleen suosiossa, ja niistäkin löytyy monenlaista mallia ja väriä eri valmistajilta. Esimerkiksi kalastajien mieltä (ja kehoa) saattaisi lämmittää Sastan Riihi-paita.

onegear-3543
Riihi-paitaa tituleerataan myös ”peltipaidaksi” inttityyliin, vaikka se onkin kaukana tornifirman harmaasta pakkopaitakuosista.

Vaatteissa mennään päällyskerroksista alaspäin alusvaatteisiin, ja niissä hyllystä löytyy vaikkapa kotimaisen Svalan (peukut sille!) laadukkaita alusasuja.

Svalan kerrastot ovat kaksikerroksisia: sisäkerros polypropyleeniä ja ulkokerros merinovillaa.
Svalan kerrastot ovat kaksikerroksisia: sisäkerros polypropyleeniä ja ulkokerros merinovillaa.

Tarvikeosastolta Juha esitteli muutaman tuotteen, jotka kannattaa tässäkin yhteydessä mainita.

Tästä löytyy kampetta joko lahjaksi tai suoraan käyttöön.
Tästä löytyy kampetta joko lahjaksi tai suoraan käyttöön.

Vaikka sienestyskausi taitaa tämän vuoden osalta olla rapsuteltu, niin ensi vuotta ajatellen voi jo alkaa miettiä varusteita vaikka ostettavaksi pukinkonttiin. Jyväskylästä ponnistaa nimittäin Laatupuukko-niminen yritys, jonka repertuaarista löytyy mm. sieniveitsi, jonka tuppi on mielenkiintoinen, sillä se on valmistettu huovuttamalla. Muutkin materiaalit ovat mahdollisimman luonnollisia ja tuote tietysti käsityötä.

Värikkäät ja huovutetut tupet ovat todella pirteitä ja ekologisia.
Värikkäät ja huovutetut sieniveitsien tupet ovat todella pirteitä ja ekologisia.

Eräänlainen pieni kuriositeetti oli mielestäni veikeässä pienessä nahkakotelossa tuleva Trangian valmistama retkipannu, jota myydään tässä yhteydessä ruotsalaisen Lemmel-tuotemerkin alla.

Lemmel-tuotemerkiltä löytyy myös "maailman parasta pannukahvia", jota tuolla pannulla voi keittää.
Lemmel-tuotemerkiltä löytyy myös ”maailman parasta pannukahvia”, jota tuolla pannulla voi keittää.

Yksi kysytyimmistä tuotteista Onegearilla on Eskobag-merkkinen nahkalaukku, joka on todella vahvaa suomalaista käsityötä. Eskobagin valikoimista löytyy tällä hetkellä niin erä- kuin bisnesjoreille sopivat mallit. Bisnesmallin musta nahka on tyylikäs käyttöön kuin käyttöön, ja outdoor-versio menee luontevasti retropuolelle että hujahtaa.

Bisnes-bägissä on tietysti sisällä oma lokeronsa läppärille ja muillekin olennaisille varusteille, kestävät metalliosat, kahva ja olkahihna.
Eskobagin bisnesmallissa on tietysti sisällä oma lokeronsa läppärille ja muillekin olennaisille varusteille, molemmissa luonnollisesti kestävät metalliosat, kahva ja olkahihna.

Onhan siinä tavarata kerrakseen, ja monelle löytyy varmasti oma tuotteensa laajasta valikoimasta.

Onegearin taustaa

Onegearin toimitusjohtaja ja perustaja Juha Tissari perusti vuonna 2008 englanninkielisen kalastusaiheisen Chasing Silver -lehden, jota nykyään julkaisee ja kustantaa tamperelainen Low-High Media. Chasing Silverin alkuajoilta on peräisin nykyäänkin tiiviisti jatkuva yhteistyö Patagonia-tuotemerkin kanssa.

Tissari toimi myös Pohjolan Perhokalastaja -lehden päätoimittajana vuosina 2010–2015, jonka jälkeen Onegear alkoi konkretisoitua. Onegearin Tissari käynnisti vuonna 2015, ja lähi- ja etäisemmänkin tulevaisuuden kehityssuunnitelmia on kovasti mietitty.

Tissarin luotsaaman Onegearin toiminta-ajatuksena on tarjota hyvää palvelua ja laadukkaita tuotteita asiakkaille kestävän kehityksen filosofialla ja ekologisia arvoja korostaen. Tavarantoimittajat ja valmistajat on pyritty niin ikään valikoimaan samalla periaatteella, eli kestävien arvojen ja tuotantomenetelmien perusteella.

Onegearilla suositaan ja suositellaan ekologisesti tuotettuja ja kierrätysmateriaaleja hyödyntäviä tuotteita.
Onegearilla suositaan ja suositellaan ekologisesti tuotettuja ja kierrätysmateriaaleja hyödyntäviä tuotteita.

Pielavedellä sijaitsevan kivijalkaliikkeen lisäksi Onegearilla on kattava verkkokauppa, ja yrityksen politiikan mukaan tarjolla pyritään pitämään mahdollisimman laaja valikoima tuotteita, jotta asiakkaan ei tarvitse lähteä niin sanotusti merta edemmäs kalaan. Jos jotakin ei ole juuri saatavilla, se tilataan mahdollisimman nopealla toimitusajalla.

Kalastuksen, metsästyksen, retkeilyn ja vapaa-ajan varusteissa hyvä saatavuus ja monipuolinen valikoima sekä asiantunteva palvelu ovatkin hyvän asiakaskokemuksen kulmakivet. Minullekin jäi vierailusta ja koko päivästä oikein positiivinen vaikutelma.

Tässä lopussa on pieni lista jutussa mainituista tuotemerkeistä ja valmistajista, jotka edustavat vain murto-osaa Onegearin valikoimista löytyviä merkkejä ja valmistajia.

2 vastausta artikkeliin “Vierailulla Savon suurimmassa eräkaupassa Onegearissa

  1. Kyllähän siellä kannattaa käydä! Tänäänhän siellä on uuden liiketilan avajaiset 9-20.

    Tykkää

  2. Kyseiseltä kylältä lähtöisin olevana tämä kauppa menee ehdottomasti visiittilistalle kunhan vain kotipuoleen seuraavan kerran pääsee kauppojen aukioloaikaan! 🙂

    Tykkää

Vastaa

Please log in using one of these methods to post your comment:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google photo

Olet kommentoimassa Google -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

<span>%d</span> bloggaajaa tykkää tästä:
search previous next tag category expand menu location phone mail time cart zoom edit close